Një interpretim rreth ringjalljes #Kurani thekson: [Zullumqarë thonë: "Ju nuk jeni kah pasoni tjetër, përveç një njeri të magjepsur! Shih se si të mveshin ty epitete (i çmendur, poet, i magjepsur), andaj ata kanë humbur dhe nuk mund ta gjejnë rrugën...
... lexo të plotë .....

Xheberitë janë një fraksion që mendojnë se logjikës nuk i takon të njohë se çfarë është e mirë dhe e drejtë dhe çfarë e keqe dhe e shëmtuar, por kjo dallohet vetëm përmes sheriatit. Të njëjtët i kanë atribuuar Allahut gjymtyrë dhe pjesë të qenies,...
... lexo të plotë .....

Xheberitë për të argumentuar doktrinën fataliste të tyre se Allahu është Ai që i cakton dhe krijon punët e robit, u argumentuan edhe me disa tekste fetare, ma kryesori prej tyre ishte ajeti në të cilin Allahu xh.sh. tregon për Ibrahimin i cili iu...
... lexo të plotë .....

Kurani që moti i ka vënë pabesimtarët në konfuzion. Disa paganë e patën akuzuar Profetin Muhamed se ai e kishte marrë kuranin nga një Farkëtar i Romës, i cili realisht nuk e fliste mirë arabishten. Disa prej tyre gjithashtu thonë se Muhamedi mori...
... lexo të plotë .....

Ajo që sot quhet Kuran fillimisht ishte një pjesë recitimi gojor që i ishte shpallur Profeti Muhamed gjatë 23 viteve në kohë, vende, kontekste dhe situata të ndryshme. Është e zakonshme që shokët e dalluar të Muhamedit ti kenë mësuar përmendësh...
... lexo të plotë .....

Këta artikuj janë vazhdimësi e artikujve tanë të mëparshëm mbi Dëshminë e Ekzistencës së Zotit si Realitet i Pa kushtëzuar. Ne kërkojmë nga lexuesit tanë që para se tu futen këtyre gjurmimeve, fillimisht të lexojnë me kujdes argumentet që neve kemi...
... lexo të plotë .....

Shumica e besimtarëve në mesin e myslimanëve, të krishterëve dhe hebrenjve pohojnë se është e pamundur që ne të kuptojmë plotësisht dinamikën e ndërhyrjes së Perëndisë në jetën tonë. Ky pretendim është 100% i pakuptimtë, thjesht sepse, nëse Zoti ka...
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...