Huxhër ibën Adiu el-Adbari ishte nga fisi Kindah. I kanë thënë el-Adbar sepse ia kishin prerë kokën nga prapa qafes. Huxhri ka qenë prej atyre që e kanë parë të dërguarin e Allahut, njeri shumë i devotshëm, trim i pashoq, që ka luajtur një rol...
... lexo të plotë .....

Amar ibën Jasiri është njëri prej pesë sahabëve të parë që ka pranuar islamin. Ishte shoku më besnik dhe më i dashur i Muhamedit a.s. dhe Aliut r.a., Amari ishte i pari që ka ndërtuar xhami. [1] Ai me mirësinë, besnikërinë, përulësinë, dhe...
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...