Domethënia e riskut Risku është një term që synon “gjëjen apo pjesën” nga e cila lejohet që të përfiton prej saj gjallesa e gjallë dhe ku askush nuk ka të drejtë që ta ndaloje atë nga ky përfitim. Si shprehje, tregon “mundësinë apo aftësinë” e...
... lexo të plotë .....

Xheberitë janë një fraksion që mendojnë se logjikës nuk i takon të njohë se çfarë është e mirë dhe e drejtë dhe çfarë e keqe dhe e shëmtuar, por kjo dallohet vetëm përmes sheriatit. Të njëjtët i kanë atribuuar Allahut gjymtyrë dhe pjesë të qenies,...
... lexo të plotë .....

Xheberitë për të argumentuar doktrinën fataliste të tyre se Allahu është Ai që i cakton dhe krijon punët e robit, u argumentuan edhe me disa tekste fetare, ma kryesori prej tyre ishte ajeti në të cilin Allahu xh.sh. tregon për Ibrahimin i cili iu...
... lexo të plotë .....

Shumica e besimtarëve në mesin e myslimanëve, të krishterëve dhe hebrenjve pohojnë se është e pamundur që ne të kuptojmë plotësisht dinamikën e ndërhyrjes së Perëndisë në jetën tonë. Ky pretendim është 100% i pakuptimtë, thjesht sepse, nëse Zoti ka...
... lexo të plotë .....

Muaviu nuk e mbështeste pushtetin e tij vetëm në forcë, por ideologjia e tij prekte edhe zemrën e besimit. Ai u kishte thënë njerëzve se mospajtimi mes tij dhe Aliut (alejhi selam) kishte ndodhur me caktimin e Allahut dhe se Allahu kishte vendosur...
... lexo të plotë .....

Komenti i ajetit: [Nuk ndodh asnjë fatkeqësi në tokë e as në vetën tuaj, e që të mos jetë në shënime para se të ngjajë ajo, e kjo për Allahun është lehtë. Ashtu që të mos dëshpëroheni tepër për atë që ju ka kaluar, e as të mos gëzoheni tepër me atë që...
... lexo të plotë .....

Fatalistët kanë thënë se çdo vepër e njeriut, qoftë e mirë apo e keqe, është prerazi e caktuar, ajo duhet të ndodhë gjithsesi, dhe njeriu nuk ka mundësi të veprojë diçka në kundërshtim me kaderin?! Sipas tyre, njeriu nuk ka takat veprimi të...
... lexo të plotë .....
Në rregull

Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...